Tengeri hajós tanfolyamok

Itt is az igényekhez alkalmazkodunk.Többféle képzési variáció közül lehet választani kedvező feltételekkel.

1.  Gyorsan és egyszerűen  szeretnék levizsgázni tengeri hajózásból!


Ebben az esetben a horvát rendszerben megszerezhető vezetői engedélyre van szükséged.
 • „B” kategória: betöltött 16 életév, max 30 bruttó regisztertonna, 12 tmf-ig, vitorlás, motoros hajóra és jetski-re is alkalmas, nincs lejárata, nem kell orvosi vizsgálat, elméleti oktatásnál kapsz felkészítő anyagot a vizsgakérdésekkel együtt, vizsgára Zadarba kell utaznod a vizsga előtt átveszik veled az anyagot és utánna sikeres vizsgát teszel összesen 80.000 Ft tanfolyamdíj és 870 Kuna vizsgadíj a költség. Tanfolyam 9 órától 15 óráig tart valamelyik tantermünkben / Bp, Dunakesz, Vác Fót vagy Sződ/ A vizgára együtt utazunk ki Zadarba szállás nem kell.

 • „C” kategória: betöltött 18 év, a „B” kategóriához képest különbség, hogy bárhol elfogadják a világ valamennyi óceánján és tengerén. Orvosi vizsgálat kell 5 évenként. Kedd reggel 8 órára kell Trogirba megérkezni, 9 kor kezdődik az orvosi vizsgálat és már indul is a tanfolyam elmélet és gyakorlat egészen péntekig. 15 órától vizsga.  Tanfolyam, vizsga, tolmács összesen 750 Euro. Orvosi kb 400-500 Kuna A szállásban tudunk segíteni kb. 35 Euro/nap reggelivel.

Mindkét esetben 2db fényképet kell vinni és az úti okmányokat. Előleggel 200 Euro és úti okmány másolatokkal lehet helyet foglalni a vizsgára! A vizsgák és a tanfolyam is magyar nyelven folyik!

2. Szeretném magasabb szinten megtanulni a tengeri hajózást.

 • Ebben az esetben a magyar képzésben megszerezhető, tudáson alapuló képzést javasoljuk.

 • Gyakorlati képzés, www.mja.hu  képzési rendszer.


Ezután két képesítés letétele közül lehet választani:
 

   IV. oszt. képesítés (3 tmf-ig)
 • elméleti és gyakorlati képzésből és hatósági vizsgából áll
 • később különbözeti vizsgával III. osztályú képesítés megszerezhető

   III. oszt. képesítés (12 tmf-ig)
 • nem előfeltétel a IV. osztályú képesítés megléte, lehet egyből ezzel kezdeni. (Véleményünk szerint ezt érdemesebb választani.)
 • GMDSS/SRC rádiós tanfolyam és vizsga is kell, hogy megkapd a végzettséged (alapszintű angoltudás szükséges). Ha a II. oszt. vizsgát tervezed, akkor javasoljuk a nagyobb távolságú LRC vizsga letételét, mert akkor később rádiózásból már nem kell vizsgát tenned.

    II.oszt képesítés csak a III. osztályú (12 tmf) elvégzése után tehető, ez már 200 tmf –ig enged vezetni.
 • elméleti és gyakorlati képzésből és hatósági vizsgából áll
 • GMDSS/LRC rádiós tanfolyam és vizsga is szükséges (nagyobb távolságú kommunikációra alkalmas, mint az SRC)

   I. oszt. képesítés (mérföld korlátozás nélkül)
 
 • a képesítés megszerzéséhez a II. oszt. képesítés birtokában igazolt tengeri hajózási gyakorlatra van csak szükség. Nincs tanfolyam, nincs vizsga, csak a tengeri mérföldeket kell gyűjteni. (1500 tmf)
   

A magyar képzés árairól a www.mja.hu honlapon lehet tájékozódni. (Vass Tibor)

 

 

 • Ha valakinek sürgős a jogosítvány, akkor horvát képesítést javasoljuk, és utána magyar rendszerben érdemes vizsga nélkül megcsinálni a gyakorlati képzést, a kettő együtt ad használható tudást.
 •  Ha valaki szeretné magasra tenni a mércét, annak a magyar rendszert javasoljuk, itt valóban sokat kell tanulni. Azt senkinek nem javasoljuk, hogy papírral, ugyan de tudás nélkül a szerencsére bízza saját és utastársai biztonságát!
 •  "A tenger nem kér jogosítványt" ! / Vass Tibor/

 Belvízi horvát képzés:

 •  A vizsgázónak 9 órára kell kiérkezni a tanfolyam helyére és már 13 órakor vizsgázhat is . A vizsgák 100%-ban sikeresek . Ezeket a vezetői engedélyeket horvát belvizeken tudod használni, Magyarországon NEM, FOGADJÁK EL! Lásd a Hatóság közzétett nyilatkozatát:
 • Vége a jogosítványturizmusnak, részletekért kattintson. (életvitelszerűen az ott lakást kell bizonyítani) nem a lakcímkártya a fontos mert ha életvitelszerűen nem tartózkodsz az adott címen akkor okirathamisítás miatt is eljárást indíthatnak ellened.

Ukrajnában a közúti jogosítványok is egyszerűbbek voltak idegen állampolgárok részére 1 nap alatt meg lehetett szerezni az A, B, C kategóriát, volt, aki ezt el is hitte természetesen ezt sem fogadták el nálunk.